VĚŽNICE – BOHDALOV 4:1

Úvodní poločas utkání ve Věžnici se omlazenému týmu Bohdalova pod vedením nového trenéra Václava Hospodky nepodařil. „Nedokázali jsme si pohlídat Šimoníčka, který zakládal všechny domácí šance,“ poznamenal Hospodka k poločasovému výsledku 4:1. „Po změně stran už to bylo o mnoho lepší a hra se vyrovnala, ale šance, které jsme si vytvořili, jsme nedokázali proměnit,“ říká lodivod, který se stále sžívá se svým mužstvem a dodává: „Sehráli jsme první utkání v této sestavě a řeknu to takhle, jestli má Slavie Praha mateřskou školku, tak my máme jesle. Čeká nás fůra práce, protože máme velmi mladé družstvo a stále nám vázne souhra. Jenže na všechno je strašně málo času.“

V sestavě navíc chyběl čerstvě zraněný Tomáš Vomela a stoper Zdeněk Novotný, jenž je na dovolené. „Jejich neúčast byla cítit. Ale nechyběli jen oni. O víkendu máme před sebou poslední přípravný duel, což je zatraceně málo, ale víc se toho stihnout nedá, protože se my ani soupeři nesejdeme v plné sestavě a hrát v nějakých lepených jedenáctkách nemá smysl,“ uzavírá Václav Hospodka.

Gól Bohdalova: Musil. Poločas: 4:1. Bohdalov: Velín – Petr Jaroš, Štikar, Pav. Jaroš, Chalupa – Křesťan, A. Neuman, P. Neuman, Musil – Koukal, Klíma. Střídali: Bílek, Pokorný, Chytal, Švoma.

JANOVICE – V. MEZIŘÍČÍ B 0:0

Jako první prověřil sílu rezervy Velkého Meziřičí nováček krajského přeboru z Janovic. Obě mužstva se nakonec rozešla bezbrankovou remízou. „Utkání bylo z naší strany velice kvalitní. Vysoko jsme presovali a donutili jsme tak Janovice jen k nakopávání. Potěšila mě naše dobře organizovaná obrana, v níž většinu míčů sbíral Ladislav Střecha. V útoku jsme sázeli na brejky, kde se nám bohužel ani jeden dotáhnout nepodařilo,“ viděl duel hostující Libor Smejkal mladší.

V. Meziříčí B: Simandl – A. Pospíšil, L. Halámek, L. Střecha, P. Wassebauer – L. Smejkal, Malec, A. Pól, J. Netolický – Ďurica, J. Večeřa. Střídal: O. Mucha.

KUNŠTÁT – ŠTĚPÁNOV 1:2

„V prvním poločase byl bétřídní Kunštát lepší, po změně stran se ale hra vyrovnala a nakonec se nám podařilo zvítězit. Zápas ukázal, že hráči, které testujeme, mají kvalitu a splnili naše očekávání. V týmu by se tak měla zvýšit konkurence,“ těšilo kouče Iva Jílka.

Góly Štěpánova: Buček, Jan Veselský. Poločas: 0:0. Štěpánov: Svoboda – O. Nečesánek, Kroupa, Brázda, M. Plíhal – Jak. Veselský, Buček, Hrubeš, Císař – Jan Veselský, Šikula. Střídali: Bartoněk, Jílek.

KŘOVÍ – VRCHOVINA B 3:2

Ke svému prvnímu přípravnému utkání odjelo béčko Vrchoviny do Křoví. Tam se do 20. minuty hrál naprosto vyrovnaný zápas. Poté došlo k několika sporným momentům a i díky hostující nedisciplinovanosti šlo Křoví do tříbrankového trháku.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce již byli hosté lepším týmem a dvěma zásahy hrozivé skóre zredukovali na přijatelný výsledek. „Byl to náš první zápas, takže se nedají dělat žádné závěry. Navíc jsme byli po větší tréninkové zátěži, protože se ukázalo, že kluci na tom nejsou zrovna nejlépe. Musíme zapracovat na plné zápasové koncentraci, protože bez disciplíny hrát nemůžeme. Vše se ale ve druhé půli zlepšilo,“ řekl nový kouč Vrchoviny B Miloš Myslivec.

Góly: nehlášeno – Němeček, P. Šustáček. Poločas: 3:0. Křoví: nehlášeno. Vrchovina B: P. Skryja ml. (46. Chrást) – Blažíček, Králíček, O. Poul, Mrkos – Chrást, Kršek, Josífek, P. Šustáček – Mužátko, P. Follprecht.

ŽĎÁR B – CHOTĚBOŘ 1:5

Po odchodu kanonýra Vojtěcha Zedníčka do divizního áčka postrádá domácí trenér Pavel Kubiš typického útočníka. To se potvrdilo i v utkání, v němž si domácí vypracovali pět vyložených šancí, proměnit však dokázali jedinou a díky špatné defenzivě výsledkově propadli. „Náš výkon byl špatný. Hosté byli mnohem důraznější a produktivnější. Nás navíc nepodrželi obránci ani brankáři. Musíme si z toho vzít ponaučení, protože takto se prezentovat zítra v Nové Vsi nemůžeme,“ vyhlíží Kubiš další přípravný zápas, který začíná v 17.30.

Gól Žďáru: Víška. Poločas: 0:1. Žďár B: Pometlo (46. Benc) – Schneider, Odehnal, Řeháček, Růžička – Rakšány (46. Bednář), R. Chmelíček, Jun, Bureš (46. Víška) – Kotík, Zábranský.

HERÁLEC – HOLETÍN

Odloženo pro nezpůsobilý terén.

HERÁLEC – LUŽE 2:7

Do Herálce přijel kvalitní soupeř z I. B třídy pardubického kraje. K vidění byly dva rozdílné poločasy. V tom prvním se hrála vyrovnaná partie, z níž vycházeli o trochu lépe hosté.

Po změně stran se ale výsledek 2:3 změnil v pořádný výprask. „Prostřídalo se a to se podepsalo na konečném výsledku. Luže se po přestávce projevili jako velmi zdatný protivník, na kterého jsme nestačili,“ řekl trenér Jiří Skála.

Góly Herálce: Kalina, Boháč. Poločas: 2:3. Herálec: Lossgott – Havlík, J. Ptáček, V. Uchytil, Hamák – Kalina, Boháč, Okurka, Skála – Suchý, Myška. Střídal: M. Gregor.