Začátek jara navíc svěřencům trenéra Karla Kružíka také příliš nevyšel. Ze čtyř zápasů získali jediný bod, týmu se nedaří především v útočné fázi.
„Sám na to nemám odpověď, proč tomu tak je. Nějak nám to celkově nelepí. Útočníky sice máme dobré, ale nedokážeme se gólově prosadit. Většinou máme v zápasech dobrý začátek, vytvoříme si i šance, ale ty neproměňujeme. Pak na chvíli vypadneme z rytmu a soupeř náš okamžitě potrestá,“ stěžoval si kouč Jiskry.

Typickým příkladem jarního zmaru byl sobotní zápas v Radešínské Svratce. I přes slušný výkon odtud odjel Měřín s porážkou 0:3.
„Byl to náš klasický zápas posledních týdnů. První půlhodinu jsme byli o fous lepší, jenže v závěru první půle jsme dvakrát inkasovali z jednoduchých herních situací. Ve druhém poločase se pak vždy těžko prosazujeme proti organizované obraně soupeře, zatímco naši protivníci chodí do brejků,“ postýskl si Kružík.

Vzhledem k situaci ve vyšších soutěžích to navíc vypadá, že sestupové letos budou poslední tři příčky. Na desátém místě má Měřín náskok tří bodů na dvanácté Kněžice a čtyř na předposlední Třebelovice. Právě na jejich hřiště v neděli Jiskra zajíždí.

„Víme, že tam nesmíme prohrát. I proto budeme hrát spíše zezadu. Ideální by bylo udělat tři body, aby dole zůstala viset poslední čtyřka,“ přeje si Karel Kružík, který plánuje změny v sestavě.

„Nějaké určitě budou, ale spíše mezi posty, protože kádr je úzký a na nějaké velké rošády nemáme možnosti. Hlavně chci však namotivovat hráče, protože fotbal hrát umí, jenže na jaře to zatím nejsme schopni prodat.“