Zatímco bystřický kouč Martin Maša mohl být s výkonem svých svěřenců v utkání proti Hodonínu i přes porážku spokojený, kouč nováčka Jaroslav Kubec byl z utkání v Bzenci hodně rozmrzelý.

Hráči Bystřice neměli v domácím souboji se suverénním lídrem divize co ztratit. Hodonín doposud ztratil pouhé čtyři body za dvě remízy a pokud by v této sezoně nepostoupil do třetí ligy, byla by to senzace první kategorie. Fotbalisté z města nad středověkým hradem Pernštejnem v sobotu ukázali svoji lepší tvář. Hodonínu byli více než vyrovnaným soupeřem, jenže fotbal se hraje na góly. Zatímco domácí několik tutovek zazdili, lídr využil sebemenší zaváhání bystřické obrany. „Hráče musím za sobotní utkání pochválit. Podali jsme velmi dobrý výkon, tabulkový rozdíl deseti míst a pětadvaceti bodů nebyl vůbec znát," říkal po prohře 1:3 Martin Maša.

Toho musela nejvíce mrzet nešťastná situace za stavu 1:1 pár minut před pauzou. Bystřice totiž dokázala odpovědět na vedení hostů gólem Šponara a získávala převahu. Jenže potom přišel vlastní gól Radka Sklenáře a Hodonín již vývoj zápasu nepustil. „To byla neuvěřitelně smolná situace. Centr mířící do našeho vápna nebyl nijak nebezpečný, jenže po několika odrazech trefil Radka Sklenáře a padl do naší branky. Možná se projevilo i to, že jsme v té chvíli hráli při ošetřování Zdeňka Sklenáře pouze v deseti," litoval nešťastného okamžiku lodivod Bystřice.

SOUBOJ NOVÁČKŮ VYZNĚL PRO BZENEC
Jen o gól hůře než Bystřice, tedy s prohrou 1:4, se z Bzence vrátila Velká Bíteš. Té příliš nevyšel první poločas, který sice prohrála „pouze" 0:1, herní převaha loňského vítěze jihomoravského krajského přeboru však byla znatelná. „Přehrávali nás jednoduchými nakopávanými balóny, které jejich vysocí útočníci sklepávali do krajních prostor. Vůbec jsme se tak nedostávali do hry, přesto jsme si dvě nadějné příležitosti vypracovali," sdělil Jaroslav Kubec. Po změně stran jeho svěřenci bleskově vyrovnali, navíc pak promarnili zakončujícím Ivančíkem další obrovskou příležitost na obrat v zápase. „To byl klíčový moment utkání, protože Bzenec chvíli na to zvýšil na 2:1 a od té chvíle jsme hráli druhé housle. Domácí byli ve velké pohodě a přidali ještě další dvě branky," kabonil se kormidelník Velké Bíteše.

V nedělním dopoledni nyní čeká na nováčka podzimní rozlučka, kterou obstará předehrávka prvního jarního kola proti vloni ještě třetiligové Břeclavi. Bítešský trenér nikterak neskrýval, že by byl nejraději, pokud by se utkání vůbec nehrálo. „Jsme teď v takové situaci, že bych si opravdu přál, aby už bylo po sezoně. Někteří hráči jsou zranění, poslední dobou trénujeme sotva jednou týdně, navíc už z týmu ani není cítit takové odhodlání. Pokud by se předehrávka zrušila, absolutně by mi to nevadilo," přiznal Jaroslav Kubec.