Je to super, že do téhle společnosti patřím, ale těch gólů mohlo být víc," usmívá se třicetiletý útočník.

Jak hodnotíte uplynulý podzim?

Dobře, jsme třetí, máme ztrátu pěti bodů na první Vyškov, což není moc.

A vaše výkony?

Je super, že patřím k nejlepším střelcům, ale během podzimu bylo plno zápasů, ve kterých jsem spálil velké šance. Tím pádem mohlo být těch gólů i bodů víc.

Patříte k těm, co sledují střelecké statistiky?

Nebudu nalhávat, že to tak není. Na hřišti jsem od toho, abych dával góly, a je fajn, pokud jsem v čele.

Po vynikajícím začátku soutěže, kdy jste byli v čele, přišel v průběhu podzimu útlum, hlavně okolo důležitého zápasu o první místo s Polnou, co se dělo?

Absolutně vůbec se nám nepovedl domácí zápas s Hodonínem, který jsme zaslouženě prohráli. Pak jsme jeli na vedoucí Polnou a první poločas tam byl taky hodně špatný, poté jsme šli zase nahoru.

Právě před zápasem v Polné se spekulovalo, že vůbec nenastoupíte, šlo o taktický záměr, nebo v tom bylo něco jiného?

Celý týden před utkáním jsem měl zablokovaná záda a vůbec netrénoval. Teprve v pátek večer to pod prášky povolilo a já se pak rozhodl nastoupit.

Takže se dá říct, že nerad vzpomínáte právě na tyhle dva zápasy?

S Hodonínem souhlasím, tam se to nepovedlo nám všem. Z osobního hlediska mi ale utkvělo v paměti především utkání v Blansku. Tam jsem spálil několik tutovek a my kvůli tomu jenom remizovali.

A které podzimní utkání bylo podle vás povedené?

Samozřejmě rád vzpomínám na hattrick proti Bystrci a pak také na vítězný zápas s Líšní, tahle utkání se opravdu povedla.

Trenér Smejkal po skončení podzimu říkal, že cílem bude na jaře soutěž vyhrát, je to tak?

Bylo by fajn, kdyby se nám to povedlo a minimálně si udrželi naši výkonnost z podzimu. Pak je otázka, jestli jít do vyšší soutěže.

Vás by to nelákalo?

Určitě bych si zkusit třetí ligu chtěl, už z toho důvodu, jestli na takovou soutěž vůbec ještě mám. Jenomže ne za každou cenu. Když vidím, jak je na tom třeba poslední Žďár, který venku neuhrál ani bod, tak by tady asi nikdo z nás o nic podobného, ani za cenu vyšší soutěže, nestál.

Troufnete si tipnout, kdo bude vaším největším konkurentem?

Vršek tabulky je dost nabitý, soutěž už nemá takového lídra, jakým třeba byla v loňské sezoně Třebíč. Vůbec celá divize je vyrovnaná. Každý může porazit každého.