Po víkendu bude jasné, jaké kvarteto si to v dalším dějství rozdá o finálovou účast. Dnes se vyluští první tajenka, zbylé tři mače 2. kola Ježek Cupu nabídne nedělní program. Trenéři všech týmů berou zápasy vážně, poslouží zároveň jako generálky.

PACOV – H. BROD

(pátek 18.00 – Dvořák)
Pacov prošel do druhého kola poháru s odřenýma ušima, když v penaltovém duelu udolal Černíč. Odměnou mu je duel s Havlíčkovým Brodem před vlastními fanoušky. „Počítám s tím, že soupeř přiveze spíše béčko, ale i v něm má velmi dobré fotbalisty. Bude to pro nás hodnotná příprava," uvedl trenér Jozef Lehocký. Ten účast v poháru kvituje. „Minimálně z toho důvodu, že máme zabezpečené zápasy. Navíc je o co hrát," dodal.

Pacov sice v průběhu léta v kádru moc změn neudělal, ale jednu přece a zrovna na klíčovém postu brankáře. Za Hulíka, který odešel do Rakouska, angažoval Zabloudila z Pelhřimova. Příprava je tedy pro něj hlavně o nalezení součinnosti v defenzívě.

Proti pacovským se postaví nasazený brodský Slovan, který se poprvé představí v ostrém utkání pod novým trenérem Miroslavem Plíškem, a ten si zatím přístup svých svěřenců pochvaluje. „V Brodě je kvalitní mladý tým, který na sobě velice dobře pracuje," řekl Plíšek, a k dnešnímu mači dodal: „Pacov má zkušenosti z krajského přeboru, takže nám ukáže, jak se můžeme měřit s podobnými týmy v soutěži. Bude to pro nás určitě dobrá prověrka."

ŽELETAVA – SAPELI POLNÁ

(neděle 17.00 – Voneš)
Želetava na úvod pohárové soutěže přehrála Hartvíkovice. Svěřenci Martina Čurdy přečkali po rozpačitém začátku několik šancí soupeře a do poločasu čtyřikrát udeřili. „Začátek byl divoký, ale potom jsme se vzpamatovali a soupeře začali přehrávat," ještě jednou se ohlíží za šestigólovým vítězstvím na půdě nováčka I. B třídy želetavský trenér Martin Čurda.

Jeho svěřence tak čeká účastník krajského přeboru. „Těšíme se, jsme rádi, že máme silného soupeře pro generálku na novou sezonu," pravil Čurda.

Výběr Sapeli Polná v létě narychlo převzal trenér David Votava, který víkendového soupeře dobře zná. „Každý rok jsme s Želetavou v mém bývalém působišti hráli. Já je uznával, protože byli podobní jako Luka – mladý a běhavý tým. Viděl jsem je naposledy v zimě, tam mě trochu zklamali, ale myslím, že to bude těžký zápas, protože se hraje u nich. Nám bude kvůli dovoleným chybět pět až šest hráčů, ale to není problém, protože máme široký kádr a nastoupíme v solidní sestavě. A jdeme jednoznačně za postupem," dodal Votava.

V. BERANOV – CHOTĚBOŘ B

(neděle 17.00 – Stehlík)
Nováček I. B třídy z Velkého Beranova v úvodním kole překvapil, když doma porazil po penaltovém rozstřelu „átřídní" Pohled. A trenérovi Kamilu Eliášovi by se samozřejmě líbilo, kdyby se na úspěšný start nové sezony navázalo dalším skalpem favorita, kterým bude v neděli Chotěboř. „Ta motivace, něco dokázat, tam určitě je. Ukáže se na hřišti, je to kulaté a stát se může cokoliv," doplňuje.

Výhodou by prý mělo být domácí prostředí. „Snad diváky nezklameme. Doufám, že se o tom utkání pomocí novin a poutačů dozví, a dorazí nás povzbudit. Měl by to být zážitek. Minule jich přišlo dost," láká na nedělní pohárový mač Eliáš, který ho zároveň bere jako generálku před startem sezony. „Nastoupíme pravděpodobně v té nejsilnější sestavě," dodává.

V Chotěboři řeší příjemné starosti, protože jejich A-tým vyřadil v prvním kole MOL Cupu divizní Pelhřimov a v neděli hostí další divizní tým z Polné. Do Velkého Beranova tedy pošle rezervu. „Je tomu tak, do Velkého Beranova pojedeme my," říká trenér chotěbořského „béčka" Jiří Turek a dodává: „O soupeři toho moc nevím. Naposledy jsem v Beranově byl s dorostem a kluky tam měli šikovné. Nyní by právě oni mohli tvořit kostru týmu, který je nováčkem I. B třídy. Když už tento pohár hrajeme, tak chceme postoupit, já chci vyhrát každý zápas, a ne si jet jen tak zahrát."

RAPOTICE – NOVÁ VES

(neděle 15.40 – Kučerík)
Po vysokém vítězství nad Lukami čeká celek z třebíčského okresu nováček krajského přeboru. „Těšíme se na Novou Ves," nechal se slyšet rapotický kouč Karel Kovařík.

Do Rapotic zavítá vítěz premiérového ročníku Ježek Cupu a jeho loňský finalista z Nové Vsi. Nováček krajského přeboru, kterého před sezonou posílili dva hráči divizní Vrchoviny (Komínek a Ondřej Šandera), bude v Rapoticích v roli favorita. „Je to pro nás generálka, takže podle toho k zápasu přistoupíme. V utkání bychom měli být favoritem, na což se musíme připravit. Hráče sice ještě budu na různých postech zkoušet, ale doufám, že jejich nasazení už bude maximální. Budeme chtít vyhrát," říká trenér Jan Nečas.

Nová Ves by měla dorazit kompletní. Otazník visí pouze nad startem Ondřeje Šandery.