1. Jak jste byl spokojen s letní přípravou vašeho mužstva?

2. S jakými ambicemi vstupujete do sezony?

3. Koho vidíte jako nejvážnějšího kandidáta postupu, resp. kdo bude hrát o záchranu?

Rostislav Janšta

předseda Křoví

1. U nás je jakákoliv příprava složitá. I ta letošní byla poznamenaná slabší docházkou hráčů.

2. Cílem je umístění do třetího místa, případnému postupu bychom se nebránili. Ale to se bude odvíjet až od našich výsledků.

3. Vzhledem k výsledkům v přípravě vidím favority soutěže v Rapoticích, Želetavě, možná i Štěpánovu či Přibyslavi. Na sestup nikoho netipuji, ale bude to hodně vyrovnané. Nováčci letos budou kvalitní a určitě se budou pohybovat v horní polovině tabulky.

Pavel Kubiš

trenér Žďáru nad Sázavou B

1. Moc spokojený nejsem, protože z různých důvodů nebyla tréninková účast dostatečná. Ani naše výsledky v přátelských utkáních nebyly nejlepší.

2. Nevím, co od soutěže očekávat. V každém případě bychom se rádi vyhnuli bojům o záchranu. Dalším cílem je pak zabudování hráčů vyšlých z dorostu do dospělého fotbalu.

3. Na špici tabulky budou Přibyslav, Budišov, Rapotice a Křoví. Problémy se záchranou by mohli mít ve Velkém Meziříčí.

Ivo Jílek

trenér Štěpánova

1. Letní příprava byla velice krátká, navíc hráči si vybírali dovolené. Moc jsme toho nenatrénovali, jsem sám zvědav, jak se to na podzim projeví.

2. Chtěli bychom hrát v klidném středu a nemít starosti se záchranou. Pokud se budeme pohybovat v první polovině tabulky, budu spokojen.

3. Velmi silná bude Vrchovina B, kterou jsem viděl a hrála opravdu dobře. To samé platí o béčku Žďáru, hodně nevyzpytatelné je Křoví. Boj o záchranu bude letos určitě mnohem vyrovnanější než loni, kdy se na dně od začátku usadil Bohdalov. Tentokrát tam může být kdokoliv.

Jiří Skála

trenér Herálce

1. Letní příprava nebyla úplně ideální, protože do ní zasáhly dovolené. V rámci možností jsme však odtrénovali to, co bylo potřeba.

2. Vzhledem k odchodům hráčů a zatím žádnému příchodu nemáme vyšší cíle než je udržení v soutěži.

3. Hodně silné by mělo být béčko Žďáru, ale nevím přesně, jakým způsobem se změnily kádry jednotlivých týmů, proto těžko něco odhadovat. Překvapením by mohla být Želetava, která předvádí kombinační a běhavý fotbal. Možné sestupující si vůbec netroufám tipovat, hlavně aby se podobné starosti vyhnuly nám.

Libor Smejkal ml.

trenér Velkého Meziříčí B

1. Oproti předchozím rokům jsme se tentokrát připravovali společně s áčkem. Tréninky tam samozřejmě měly mnohem vyšší kvalitu. Byl jsem spokojen.

2. Z větší části jsme postavili nový tým, který si doufám bude počínat lépe než ten loňský. Loni jsme skončili předposlední, proto chceme každopádně skončit výše, nejlépe v klidném středu tabulky.

3. Favority soutěže vidím v několika mančaftech. Určitě Křoví, Štěpánov, Rantířov a možná i béčko Žďáru. Situaci na opačném konci tabulky si netroufám tipovat, doufám, že my se záchranářským bojům vyhneme.

Miloš Myslivec

trenér Vrchoviny B

1. O spokojenosti s přípravou nemůže být řeči. Většinou jsme trénovali pouze v pěti či šesti lidech, což jsem ani jako hráč nezažil. V takovém počtu se kvalitně trénovat prostě nedá.

2. Vzhledem ke „kvalitě" naší přípravy nemám jiný cíl, než je záchrana v soutěži.

3. Na špičce tabulky se budou pohybovat stejná mužstva jako v loňské sezoně. Vyloženého favorita však nevidím. Boj o záchranu bude vyrovnaný a nám se snad vyhne.