ŽĎÁR B – TŘEŠŤ 0:3

Na neproměňování šancí doplatila žďárská rezerva v utkání s Třeští. Hlavně ve druhé půli domácí zahazovali jednu šanci za druhou. „Napočítal jsem jich minimálně pět,“ kroutil hlavou trenér Žďáru Vítězslav Machatka. Hosté hrozili především z brejkových situací, jednu z nich se jim podařilo v 71. minutě využít Rodem. Ten samý hráč za chvíli zvýšil a konečnou podobu výsledku dal tři minuty před koncem Mareš. „Hráče jsem ještě o poločase upozorňoval, že Třešť je z brejků velice nebezpečná. Bohužel pro nás to v závěru potvrdila,“ řekl Machatka.

Góly: 71. a 73. Rod, 87. Mareš. Rozhodčí: Bártová. ŽK: 0:1. Diváci: 42. Poločas: 0:0. Žďár B: Sobotka – P. Ločárek (76. Malicki), Růžička, T. Ločárek, Janů – Frieb, Musil, Jun, Franěk – Russ (69. Dvořák), M. Filippi.

NOVÉ SYROVICE – VRCHOVINA B 3:2

Domácí začali nevyužitou šancí Železného. Ten byl ve 21. minutě faulován a z následného přímého kopu parádně zavěsil Tomáš Lang. O sedm minut později vyhrál po odkopu od brány Toman, který vyslal na zteč Miroslava Sosnara a ten už si věděl rady – 2:0. „Pak jsme přestali hrát, soupeř přidal na tempu, víc držel míč, začal nás přehrávat a zaslouženě do poločasu vyrovnal,“ komentoval domácí trenér Jan Prígl.

Po změně stran začali jeho svěřenci lépe. Nové Syrovice měly mírný tlak, začaly hrát víc po zemi a vytvořily si několik šancí, které však zůstaly nevyžity. Rozhodnutí přinesla 88. minuta, kdy faul na Miroslava Sosnara potrestal z nařízené penalty Lang.

„Pro nás důležité tři body. Potvrdili jsme, že doma body nerozdáváme, že tří zápasů máme tři vítězství, což je dobré a člověka potěší. Jsem spokojen s přístupem, kluci to odmakali, odjezdili, odbojovali a šli si za tím,“ hodnotí Prígl.

Góly: 21. a 88. T. Lang (druhý z PK), 28. M. Sosnar – 33. Čírtek, 44. Follprecht. Rozhodčí: Petrlík. ŽK: 0:4. ČK: 0:1 (87. Mrkos). Diváci: 100. Poločas: 2:2. Vrchovina B: Šmída – Havelka, Mrkos, Veselý (74. Němeček), Fagula – Čírtek, Blažíček, Josífek, Polnický – Ondra, Follprecht (52. Raus).

ŠEBKOVICE – HERÁLEC 1:2

Hosté se od začátku prezentovali důraznou hrou a už v 10. minutě si vykoledovali faul ve vápně. Herálec poslal do vedení z nařízené penalty Boháč. Po úvodním náporu se hra vyrovnala a ke slovu se dostali i domácí. Ve 23. minutě protlačil míč před branku Jiří Rygl a Hobza neměl se zakončením problém.

Druhý poločas se marně obě mužstva snažila strhnout vedení na svou stranu. Když už to vypadalo remízu, opět zafungovalo známé pořekadlo nedáš – dostaneš. Nejdříve neproměnily gólovku Šebkovice, hned do rychlého brejku pelášili herálečtí a Uchytil v závěru hektického utkání prostřelil Kubu. Hostitelé už odpověď nenašli a museli tak skousnout první domácí porážku.

Góly: 23. Hobza – 10. Boháč (PK), 86. Uchytil. Rozhodčí: Švehla. ŽK: 6:1. Diváci: 130. Poločas: 1:1. Herálec: Bednář – Veselský, Škorpík, Slováček, Boháč (78. Čejka), Hamák, Okurka, Bureš, Černý, Kovář (90. Myška), Uchytil.