„Bohužel jsme prohospodařili první poločas, a to dost velkým způsobem. Měli jsme nejenže víc ze hry, ale i šance, které jsme nedali. To jsou chyby, které nás stály body," mrzelo jaroměřického kouče.

Po změně stran byla o něco lepší Velká Bíteš, která ještě mohla kopat penaltu, po Antošově centru zleva zahrál rukou Melán, ale sudí to ponechal bez povšimnutí.

Rozhodčí úřadoval až v následujících minutách, kdy se jinak klidný zápas zbytečně vyhrotil. Důsledkem bylo po jedné červené na obou stranách. Nejdříve se poroučel v 76. minutě za údajné kopnutí do protihráče v přerušené hře hostující Pavel Čermák.

„Ten hráč mi přepadl přes nohu, divadelník. A sudí byl k tomu zády," kroutil hlavou jaroměřický záložník, podle kterého hlavní arbitr před tím přehlédl jiný ostrý zákrok ze strany domácích. Čermáka následoval za podobný prohřešek o sedm minut později střelec jediného gólu Valsa. Víc už samotný duel nenabídl.

„Soupeř se ve druhé půli zlepšil v důrazu i osobních soubojích. My jsme dostali gól z trestného kopu a pak to už nezvládli," shrnul Salák.

Spokojenější byl jeho protějšek. „Oba týmy potřebovaly bodovat, aby se chytly. Je to pro nás upracované a ubojované vítězství, ale cenné," hodnotí bítešský kouč Jaroslav Kubec, který uznal, že soupeř byl v první půli lepší.

Těsně vyhrál i Herálec, který doma ubránil rychlé vedení 3:0 nad Chotěboří. Favorizované hosty stál bodový zisk časový úsek v rozmezí 11. až 15. minuty. „Rychle jsme vedli 3:0, ale nakonec jsme se o výhru strachovali. Po snížení na 3:2 měl soupeř velký tlak. Kluci ale dřeli a výhru ubojovali, což mě hrozně těší," zářil kouč Herálce Bohuslav Bureš.

To už se nedá říci o Liboru Smejkalovi starším, jenž odjížděl z Přibyslavi po přestřelce 5:4 s prázdnou. Velkomeziříčský lodivod zaskakoval na lavičce rezervy za absentujícího trenéra Petra Munducha a musel skousnout pět obdržených branek. Hlavní kouč třetiligové štiky soutěže přitom s týmem z MSFL dosud ještě neinkasoval. „V celém zápase jsme jen dotahovali náskok domácích. V první půli byli o něco lepší, ve druhé už jsme převzali taktovku my, jenže hrubé chyby v zadních řadách nás vždy stáhly zase zpátky," uvedl Smejkal, jehož syn v červnu dovedl béčko do krajského přeboru.

V něm však Meziříčí na výhru stále čeká. Pomýšlet mohlo v Přibyslavi alespoň o druhé remíze, protože pátý gól domácích byl podle Smejkala vymyšlený. „Uznávám porážku, chyb jsme udělali moc, jen mě mrzí, že zkušený sudí Pojezný skočil na zcela zřetelný teatrální pád Škachy a pískl penaltu, která se nakonec ukázala být rozdílová. Měl jsem to velmi blízko a vše viděl," štvalo Smejkala.