Nejprve výhra 2:0 v Lukách nad Jihlavou, poté za stálé herní převahy „pouze" remíza 0:0 v Moravských Budějovicích a teď v neděli domácí výhra 3:0 nad Třeští. Jen málo mančaftů z krajského přeboru se může pochlubit podobnou bilancí. „Naše výsledky bych nikterak nepřeceňoval. Na jaře jsme zatím hráli s protivníky z dolní poloviny tabulky. Soupeři, kteří by nás měli skutečně prověřit, teprve přijdou. Musím však ocenit našeho nedělního protivníka, Třešť totiž na rozdíl od jiných přijela hrát fotbal," ocenil tým z Jihlavska Jiří Skála.

Ani sympatický výkon však celku z jihu Kraje Vysočina bodový počin nepřinesl. Herálec měl po celý zápas znatelnou herní převahu se spoustou šancí. Nakonec využil tři z nich, hned dvakrát se prosadil obránce Uchytil. „Na hře obou krajů máme z velké části postavenou naši hru. Obránci i záložníci mají po těch letech již naučené automatismy, které se pak při utkání projevují. Myslím si, že konečný výsledek odpovídá průběhu hry. Hosté se dostali pouze ke dvěma nebezpečným situacím a to až za stavu 2:0," vypočítal kormidelník celku z městečka na pomezí Čech a Moravy.

Po necelých dvou třetinách letošního ročníku patří úspěšnému nováčkovi páté místo, a nemusí zůstat jen při něm. Bodové rozdíly mezi vedoucí šestkou soutěže nejsou velké a při prozatímní fazoně Herálce může být ještě lépe.

„Již před začátkem ročníku jsem tvrdil, že k jistotě záchrany bude potřeba 36 bodů. K této metě nám chybí ještě tři body, přesto si myslím, že jsme na 99 procent zachránění," tvrdí Skála, který by do konce sezony rád udržel minimálně současné postavení v tabulce.

„Pokud bude kádr kompletní a budou se nám vyhýbat zranění, tak bychom toho mohli dosáhnout. Chceme vyhrát každý zápas, bez ohledu na to, zda hrajeme doma či venku. Pokud by z toho na konci ročníku bylo minimálně páté místo, byl by to super výsledek," říká Jiří Skála.