Ti v sobotu zajížděli k malému mezikrajskému derby s Rosicemi, vždyť obě města od sebe dělí nedalekých dvacet kilometrů. Oba soupeři se na stejném místě střetli přesně na den po roce. A výsledek opět nebyl pro loňského nováčka příznivý. Loni prohra 0:4, tuto sobotu pak dokonce ostudných 0:7. „Pro fanoušky z Velké Bíteše, kteří na zápas dorazili, to od nás musela být studená sprcha,“ přiznal po zápase trenér Bíteše Květoslav Havránek.

Prakticky hotovo přitom bylo už po pětačtyřiceti minutách. Rosice do utkání vlétly jako uragán a v poločase vedly už 5:0. „Vybouchli jsme jako celek, žádný z hráčů se nepřiblížil ani ke svému průměru. Navíc jsem se ani netrefil do sestavy, když jsem záložníka Chlupa postavil na stopera. Ve středu pole pak nikdo nepodržel balon, navíc ani Jirkovi to v obraně příliš nevyšlo. Ale to nebylo vůbec pouze o něm, vyráběli jsme jednu chybu za druhou,“ kroutil hlavou nad počínáním svých oveček Havránek.

O tom, co se na hřišti odehrávalo, svědčila také statistika střel na branku. „Díval jsem se na to a zatímco Rosice měly šestnáct pokusů, my za devadesát minut ani jediný,“ krčil rameny kormidelník Velké Bíteše.

Napravit dojem mohou jeho svěřenci na hodovou sobotu, kdy doma od 16.00 přivítají Tasovice. Ani ty v dosavadním průběhu soutěže nikterak nezáří, v tabulce mají jen o dva body více, než předposlední Spartak.

„Ten zápas považuji za zlomový. Pokud zvítězíme, budeme na svém, pokud ne, mohli bychom spadnout do podobného marasmu, jako na jaře. Určitě budou chybět Mrňa s Valsou, ale k dispozici by měly už být dvě exotické posily z Kanady, dva ofenzivní hráči jamajského původu,“ odtajnil příchod akvizic Květoslav Havránek.