„Ukázali jsme, že patříme do horní poloviny tabulky," říká pětatřicetiletý bývalý útočník ligových celků Sigmy Olomouc a Slovácka.

Původně jste přicházel jen vypomoci se záchranou a pak plánoval hrát v nedalekém Jívoví třetí třídu, co vaše záměry změnilo?

Rozhodlo to, že se bratr stal hlavním trenérem. Sedli jsme si spolu a vyříkali nějaké věci. Chci jemu i Žďáru ještě pomoct a jsem rád, že to tak dopadlo.

Jste tedy trenérovou prodlouženou rukou na hřišti?

To ani ne, tou je Michal Veselý. Na tréninku se mě brácha sice občas na něco z útočných věcí zeptá, ale jinak mu do toho nemluvím. Beru prostě jako trenéra a sebe jako hráče.

Během jara jste laboroval se zraněním a tolik toho nenahrál, teď už je vše v pořádku?

V to doufám. Teď v létě jsem absolvoval celou přípravu a měl stoprocentní účast. Mám natrénováno a cítím se dobře.

Do soutěže jste vstoupili hodně smolnou prohrou v Uherském Brodě, na kterou jste s ohledem na výprask Pelhřimovu už zapomněli, je to tak?

My ale měli vyhrát i tam. Byli jsme hodně zklamaní, protože jsme v Uherském Brodě ztratili tři body. Ty dvě penalty proti nám byly vymyšlené, ale především jsme nedávali šance, včetně mě. Šel jsem sám na brankáře a dal tyčku. Na rozhodčího se vymlouvat nemůžeme.

To jste napravil hned v úvodu nedělního utkání, kdy jste místo střely tentokrát volil kličku a v pohodě otevřel skóre…

Celkově jsme ukázali, že patříme do horní poloviny tabulky a já věřím, že to budeme i nadále potvrzovat. Máme perfektní defenzivu a celý tým je vůbec dobře poskládaný.

Navíc máte i dostatek hráčů do ofenzivy, což dokazuje i fakt, že proti Pelhřimovu se prosadilo pět střelců…

To je hodně důležité a pro nás úplně perfektní. I naše další zápasy by mohly mít vyšší skóre. Góly určitě při současném složení kádru padat budou, o to strach nemám.