„Hodně hráčů podalo ostudný výkon. Musejí se nad sebou zamyslet. Už o poločase jsem na ně křičel, aby se vzpamatovali," přiznal zlínský trenér Bohumil Páník.

Ševci se chtěli pozitivně naladit na středeční finále MOL Cup, místo toho si ale přitížili. Navíc si za nedůstojné vystoupení vyslechli v posledních deseti minutách zlobu fanoušků.

„Aspoň si hráči uvědomí, že proti Opavě nejsme žádným favoritem. Musejí sklopit hlavy, být pokorní a věřit, že výkon bude dobrý. Pokud utkání zvládnou, trochu si napraví reputaci," řekl 60letý kouč.

V sobotu 13. května 2017 v Sazovicích slavnostně zasvětili nově postavený kostel svatému Václavovi, patronu obce. Hlavním světitelem byl arcibiskup olomoucký Jan Graubner.
Sazovičtí se dočkali: nový moderní kostel arcibiskup zasvětil svatému Václavovi

Zlínští hrající v neúplné sestavě - bez Gajiče, Matejova, Traorého a Štípka – zaostávali za Jihlavou v nasazení i přesnosti hry. Přesto se mohli v první půli dostat do vedení, jenže není nikdo, kdo by jim momentálně střílel góly.

„Do obdržené branky jsme se udrželi, měli jsme i nějaký tlak, závary… Rozpadla se nám útočná fáze. Mysleli jsme, že aspoň Fantiš nám pomůže, ale také tápe. Bez útočníků se liga hrát nedá," konstatoval Páník.

Zlomový okamžik přišel stejně jako před týdnem v Brně v samém závěru první půle. Ševci inkasovali po vlastním zásahu Hubáčka.

„Po brance nebylo co řešit. V kabině jsem sice říkal hráčům, že je to ostuda a ať přidají, ale vydrželo jim to potom patnáct minut," poznamenal Páník.
Důležité body pro Jihlavu v boji o záchranu potvrdil v 63. a v 80. minutě útočník Ikaunieks. Ševci budou ve zbývajících dvou kolech hájit šestou pozici.

Petr Holík
Holík na horské dráze. Z Paříže odcestoval domů

FASTAV ZLÍN – JIHLAVA 0:3 (0:1)

Branky: 45. Hubáček (vl.), 63. a 80. D. Ikaunieks. ŽK: Holík, Pazdera. Rozhodčí: Zelinka – Urban, Vlček. Diváci: 3373. Zlín: Švenger – Pazdera (65. M. Mlýnek), Jugas, Bačo, Hubáček – Kopečný, Holík, Hnaníček, Bartolomeu (80. Janíček) – Fantiš (58. Beauguel), V. Vukadinovič. Trenér: Páník. Jihlava: Rakovan – Tlustý, Štěpánek, Krejčí, Urdinov – Fulnek (90. Záviška), Hronek (65. Dvořák), Vaculík, Popović – D. Ikaunieks, Rabušic (79. Duba). Trenér: Jinoch.