„V kabině jsme se jednoznačně usnesli na tom, že letošní ročník divize D chceme vyhrát," řekl trenér Libor Smejkal.

Podobný cíl už vyslovil v loňské sezoně a v minulosti hovořil stejně i jeho předchůdce Milan Volf. Tentokrát je ovšem situace nejpříznivější. „V minulé sezoně jsme samozřejmě doplatili na jarní rozsáhlou marodku. Pokud se nám ale něco takového vyhne, tak je jednoznačně síla a kvalita na naší straně," tvrdí velkomeziříčský kouč.

Jeho slova koneckonců potvrzují i dosavadní výsledky, nad kterými ční především středeční sedmigólová destrukce Havlíčkova Brodu a nedělní čtyřgólová kanonáda v boji o první místo proti Hodonínu. Patrné je střelecké procitnutí Pavla Sirma, který ve zmiňovaných zápasech vstřelil šest branek z jedenácti. „Pavel chytá famózní formu a výtečně mu sekunduje i Robin Demeter. To jsou hráči, kteří když se dostanou do šance, promění ji, což je strašně důležité," ví Smejkal.

Hodonín přitom nepřijel rozhodně odevzdaný. Vždyť poločasový výsledek byl bez branek. „Byl to zatím nejlépe připravený soupeř, proti kterému jsme letos hráli. Naštěstí pro nás se potvrdilo, že má slabinu na krajích hřiště, čehož jsme využili," poznamenal Smejkal.

Jeho tým má s ohledem na sílu soupeřů prakticky nejtěžší část podzimu za sebou. „Náročné ale budou i ostatní zápasy, třeba ty listopadové v Rosicích a Otrokovicích budou klíčové," říká velkomeziříčský trenér, který zatím slovo postup nerad skloňuje.

„Začal bych se o něm bavit právě až v polovině soutěže, kdy bude čas na nějaké vyhodnocení. Rozhodně nechceme dopadnout jako Žďár, kterému dva roky v MSFL podle mého názoru hodně ublížily, což je teď vidět na změnách v kádru a výsledcích jak A-mužstva, tak rezervy. Ano, chceme soutěž vyhrát, ale co bude dál, se teprve uvidí," dodal Smejkal.