Poprvé se tak stalo v 10. kole při derby na hřišti Bystřice. Podruhé pak přišla Muchova šťastná chvilka při nedělní podzimní derniéře proti Napajedlům.

„Kvůli těm bodům jsou pro mě oba góly o to cennější," culil se krajní bek třetího celku divizní tabulky.

Zdeňku, Napajedla sice venku na podzim získala pouhý bod, přesto jste se na hubenou výhru 1:0 docela nadřeli?

Na těžkém terénu to bylo hodně náročné utkání. Spíše se bojovalo, fotbalové krásy příliš vidět nebylo. Přesto si myslím, že naše výhra byla zasloužená. Herně i na šance jsme přece jenom měli převahu. Byly to vybojované tři body.

Jak byste popsal vaši vítěznou trefu?

Zahrávali jsme standardní situaci, kterou výborně kopl Láďa Němec. Krásně mě našel, takže šlo už jen o to, trefit hlavou branku. Měl jsem štěstí, povedlo se (smích).

Šlo o nacvičenou situaci?

Ano, v tréninku se tomu věnujeme. Láďa pak ví, do kterých pozic nabíháme, a hlavně dokáže kopnout míč tam, kam je potřeba.

Z pozice obránce asi budete s vaší podzimní gólovou produkcí spokojen?

Každý gól potěší. Navíc ode mě jako od obránce se neočekávají. Tím, že oba dva znamenaly naše výhry a šest bodů, jsou pro mě o to cennější.

Býval jste v mládežnických kategoriích střelecky ještě produktivnější?

V žácích ano, to jsem hrával v záloze a gólů jsem dával docela dost. V dorostu už jsem se přesunul do obrany a od té doby je pro mě každá vstřelená branka sváteční.

Výhrou nad Napajedly jste dosáhli na vysněnou metu třiceti bodů a udrželi se na třetí příčce. S tak příznivým průběhem jste asi ani sami nepočítali?

Vůbec jsme to nečekali. V létě jsme si vytkli jako metu 24 bodů, takže těch šest dalších je nad plán. Do sezony jsme dobře vstoupili, a ačkoliv nás poté postihlo několik zranění i začátek studia pro vysokoškoláky, dokázali jsme si s tím poradit.

Kam až sahají letošní ambice vašeho celku?

Na jaře bychom chtěli zůstat v kontaktu s mančafty nad námi. To znamená zůstat v užší špičce a minimálně udržet třetí místo až do konce letošního ročníku.

Velké Meziříčí a MSFL, jde toto spojení dohromady?

Postupové ambice nemáme, ale zároveň se ničeho nebojíme. Proč nechtít soutěž vyhrát, pokud bychom na jaře navázali na podzimní výkony? Ale divize je obrovsky vyrovnaná, každý v ní může porazit každého, proto se dá jen těžko cokoliv předpovídat.