„Paralela s nejprestižnější evropskou klubovou soutěží pochopitelně obsahuje jistou nadsázku. Je ovšem nepochybné, že All Stars Cup je dnes už zavedenou značkou jednoho z nejlépe obsazených a nejuznávanějších juniorských turnajů na starém kontinentě. Skladba letošních účastníků to jen potvrzuje,“ sdělil trenér Libor Smejkal mladší.

Dres mladšího dorostu FC Vysočina Jihlava obléká hned několik odchovanců fotbalového klubu z Velkého Meziříčí. Jsou jimi bratři Marek a Miroslav Malatovi, Filip Vošmera a z města pod dálničním mostem jsou také oba trenéři, Libor Smejkal i Ladislav Němec.

„Pro nás to bude velký svátek, protože se jen tak nepoštěstí si zahrát proti takovým velikánům. Pro mě je to zatím vrchol trenérství,“ přiznal Smejkal.

Ví, o čem hovoří, protože vůbec poprvé přijíždí hned trojice klubů, které patří do nejvybranější a nejbohatší fotbalové společnosti – Arsenal FC, Borussia Dortmund a Paris Saint – Germain. Spolu s nimi dorazí osvědčené firmy, které jsou vždy synonymem fotbalové kvality – FC Porto, Atlético Madrid, FC Midtjylland, Altinordu Izmir. Už počtvrté k turnaji nastoupí Chivas Guadalajara (Mexiko), premiérovou účast zažije Avispa Fukuoka (Japonsko).

Méně slavnou, ale o to více sledovanou polovinu startovního pole tvoří tuzemské kluby, Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno a FK Dukla Praha. Mezi nimi je jediným nováčkem FC Vysočina Jihlava. Za zmínku stojí, že po šestileté pauze se na All Stars Cup vrací pražská Sparta.

„V základní skupině C se utkáme s londýnským Arsenalem, japonským Avispa Fukuoka a pražskou Slavií,“ dodal Libor Smejkal.

Stejně jako v minulých letech, i letošní ročník se odehraje v areálu Slavie ve Vladivostocké ulici, závěrečné dva zápasy (o 3. místo, finále) se pak přesunou na stadion Bohemians v Ďolíčku.
Poprvé v devítileté historii turnaje budou oba nedělní závěrečné zápasy o umístění odvysílány od 19.00, resp. 20.00, na stanici 02 TV Fotbal.