Domácí totiž vyráběli chyby, po kterých relativně hratelný soupeř nekompromisně trestal. Hosté z Přerovska zase dvakrát ztratili dvoubrankový náskok. „Pro diváka nádherné, pro trenéry infarktový stav," řekl trenér Kozlovic Roman Matějka.

„Z předchozích zápasů jsme věděli, že Kozlovice hrají v hodně hlubokém bloku a chodí do brejků. Plus k tomu sází na standardky. Chtěli jsme být proto maximálně důslední v obranné fázi. V prvním poločase jsme nicméně dělali všechno prakticky naopak, na což jsme dvakrát doplatili," štvalo bystřického kouče Martina Mašu.

Ukázali morálku

Po přestávce jeho tým dokázal vyrovnat, pak ovšem opět přišly dva údery hostů. „Inkasovali jsme po další nedůslednosti v obraně, s tím nemohu být spokojen. K penaltě vůbec nemělo dojít, hráč si po autovém vhazování sám převzal míč a namířil si to do vápna, kde to udělal v souboji se Šponarem chytře," okomentoval Maša situace před třetím a čtvrtým kozlovickým gólem. Jeho celek však zápas nezabalil a díky úderům Adamce a Prášila v rozmezí jediné minuty znovu stáhl dvoubrankový náskok.

„Beru to, co mančaft předvedl. Dvakrát dotáhl dvoubrankové manko, kluci ukázali svůj morální charakter. Klidně jsme zápas mohli i otočit, ale to už bychom chtěli asi moc. V 90. minutě jsme navíc mohli i prohrát, ale to by bylo hodně nespravedlivé. Kozlovice měly pět šancí, čtyři využily. My jsme měli úspěšnost nižší než padesát procent," podotkl rozpolceně bystřický lodivod, který ale v konečném součtu s bodem spokojený nebyl. „Šlo o soupeře, kterého jsme měli porazit," věděl.

Smíšené pocity měl i hostující kouč. „Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že zvenku přivezeme bod, tak já ho beru. Podle toho vývoje to ale nyní vnímám spíš jako prohru, trošku se od nás odvrací i štístko," mrzelo Matějku.

To ale v současné době chybí i Bystřici. Ze tří domácích zápasů vydolovala pouhé dva body. Jedinou výhru a solidní výkon si připsala pouze v derby v Novém Městě. Utkání na vlastním hřišti se jí nedařila ani v minulých sezonách, kdy byla lepší především venku. Nezměnil to ani nový trenér.

Vyšla jen Vrchovina

„Z pohledu bodového se domácí vystoupení nepovedla. Až na druhý poločas s Tasovicemi nás ale soupeři nepřehrávali, herně to z naší strany špatné není, doplácíme však na individuální chyby v obranné fázi. Jednou nezachytal gólman, teď jsme zase nedostupovali hráče. V obraně jsme podali výborný výkon jen na Vrchovině," dodal Maša.

Bystřici už v pátek čeká těžký zápas na půdě Blanska, které by po odmlce opět mohlo nasadit útočníka Petra Švancaru.