O nejvyšší krajskou soutěž si to rozdaly dva celky Ledeč nad Sázavou a Dobronín. A tím šťastným byl nakonec tým z Havlíčko-brodska.

„Naše snaha za poslední dva roky konečně přinesla své ovoce. Postup je odměnou za odvedenou práci, i kdyby to mělo být jen na jeden rok," uznal trenér Ledče Martin Turek. Jeho celek za celou sezonu poznal jen dvakrát hořkost porážky. Navíc byl nejlépe střílejícím a také nejlépe bránícím týmem.

Jeho největší soupeř, Dobronín, zažil snovou sezonu, kterou zakončil na netradičním pólu tabulky. Podceňovaný tým nejvíce proháněl vítěznou Ledeč, která díky výkonům a výsledkům svěřenců trenéra Jana Chramosty musela o postup bojovat až do posledního kola. „Když jsem nastupoval, tak jsem ani nedoufal v to, že bychom mohli skončit druzí. Je to velký úspěch a všichni jsme byli rádi, že to takhle dopadlo. Všem bych chtěl poděkovat," říká trenér Chramosta.

Na opačné straně tabulky bylo o dvou sestupujících rozhodnuto vcelku brzo, ale Věžnice bojovala o záchranu na dálku s týmy ze druhé skupiny o třetí sestupovou příčku. Nejvíce s Rantířovem. Ten byl nakonec tím šťastnějším. Černého Petra si nakonec vytáhla Věžnice, která se tak ze soutěže poroučela po dlouhých sedmnácti letech. „Jsem zklamaný hodně, ale co, když nejde o život, tak jde o …," nedělá z pádu tak velkou tragédii předseda Věžnice Bohuslav Chalupník.

Hlavní příčinu v sestupu vidí v přístupu hráčů. „Těm, co jezdili na zápasy, chodili na tréninky, patří dík, ale ti ostatní by se nad sebou měli zamyslet," řekl Chalupník.

K jeho celku do I. B třídy padá pelhřimovské béčko a Habry. Ty se po dvou letech vracejí zpět do nižší soutěže.