Z velkobítešského tábora zněla během hodnocení přesně opačná slova. „Soupeř byl jednoznačně lepší, důraznější. Vůbec jsme neměli pohyb, někteří naši hráči předvedli hrozný výkon, Herálci jsme to ulehčili," nechápal kormidelník František Klusák výsledky jako na houpačce. Stoprocentní skvěle týmově odpracované slunečné září totiž jako mávnutím kouzelného proutku vystřídalo prudké ochlazení na nulový říjen bez obrany.

Zraněními a nemocemi sužovaný Herálec, který po spanilém začátku soutěže už pětkrát za sebou nevyhrál ani neudržel čisté konto, vstoupil do derby o aktuální stupně vítězů bez pěti hráčů lépe. Po půl hodině vedl 2:0, jenže od 39. minuty hrál o deseti. „Ondra Černý po podcenění balonu nechtíc fauloval a musel pod sprchy. Poločas jsme přestáli, v šatně jsme si řekli jak hrát, semkli jsme se," popisoval Skála.

Hosté se po druhém obdrženém gólu na čtvrt hodiny oklepali, ale ve druhém poločase jakoby zapomněli, že hrají proti nováčkovi přesilovku. „První půlka z naší strany ještě tak tragická nebyla, Pokorný mohl z nájezdu snížit, nedal, pak přišlo vyloučení, hráli jsme proti deseti, ale kromě rohů a standardek jsme si nic nevypracovali. Druhá půle už vyzněla jednoznačně pro Herálec," uznal Klusák.

Definitivní zlom přinesla 65. minuta, hostující Jiří Horký srazil unikajícího hráče, počet fotbalistů na hřišti se vyrovnal a pár vteřin nato Šustáček zvýšil na 3:0. „Po třetím gólu Bíteš odešla. Moc se tomu ale nedivím, dobu hrála proti deseti, muselo to pro ni být frustrující. Bodů si nesmírně vážím. Přestaneme se propadat tabulkou v době, kdy prožíváme krizi hráčského kádru, výhra nám pomůže," byl si Skála jist.

Před utkáním přitom řešil další výpadek. Při mimo sportovní činnosti se mu zranil Martin Ptaszek. „Byla to smůla, ale snad už jsme si ji vybrali a teď nás čeká jen návrat těch pěti kluků na hřiště," doufal.

V závěru mohla být Bíteš za výsledek ještě ráda, protože domácí z mnoha šancí využili jen dvě. Bek Uchytil potáhl míč po pravém křídle až k rohovému praporku a přesným centrem nabídl Hamákovi gól jako na zlatém podnosu. Podruhé v zápase se v závěru trefil i Boháč, jenž po brejku nedal brankáři šanci. „Vysoká porážka nás vrátí zase hodně zpátky, některým hráčům asi naše výsledky přerostly přes hlavu. Teď máme doma Luka. Půjde o klíčový zápas, protože třetí porážka v řadě by nás hodila zpět do pásma, v němž se pohybovat nechceme," uvědomoval si František Klusák vyrovnanost středu tabulky.