Velkou Bíteš čeká druhý šlágr během pěti dnů. Doma zatím stoprocentní celek v sobotu otočil hodový zápas s Bystřicí a nyní přijede další regionální rival. Předposlední novoměstská Vrchovina by měla být papírově snadnou překážkou.

„Takhle to ale vůbec nevidím. Vrchovina herně stoupá, i když zatím nemá výsledky. Musíme do toho zápasu jít s čistou hlavou a zejména s pokorou," varuje kouč Spartaku Jaroslav Kubec.

Nováček si vzal ponaučení ze sobotního zápasu s Bystřicí, ve kterém v poločase prohrával 1:2, po změně stran výsledek otočil na 5:2.

„V kabině jsme zvýšili hlas, sice toho nejsem zastáncem, ale někdy se to praktikovat musí. Dělali jsme zbytečné chyby, naháněli soupeře a otevírali prostory na krajích hřiště. To se nám pak podařilo odstranit. Byla by škoda, kdybychom něco podobného znovu připustili," podotkl Kubec, který i přes vítězné utkání plánuje změny v sestavě.

„Taková je dohoda, že kluky budeme trochu rotovat, aby si zahráli všichni. Potřebuji některé hráče pošetřit na zápas v Hodoníně, alespoň budeme mít silnou lavičku, kdyby se něco přihodilo," plánuje Kubec a zároveň ujišťuje: „Pochopitelně do zápasu s Vrchovinou jdeme se vší vážností. Pokud bychom ho nezvládli, tak výhra nad Bystřicí ztrácí hodnotu."

Zmiňovaná Bystřice neprožívá ideální období. Ještě před utkáním v Bíteši padla doma s Tasovicemi a dnes se jede pokusit bodovat do Staré Říše.

„Momentálně porážíme sami sebe. Pokud se budeme soustředit na hru a nepodceníme žádnou situaci, tak můžeme být úspěšní, jinak to není ani na okresní přebor," nebere si servítky bystřický trenér Martin Maša, který v závislosti na špatný výkon v Bíteši plánuje změny v sestavě. „Určitě nastanou," dodal.

Celek ze Staré Říše o víkendu také padl; překvapivě na hřišti do té doby nebodujícího Brumova. „Byl to aktuální obrázek našeho rozpoložení. Pokud nezvládneme následující dva domácí zápasy, hrajeme o záchranu," překvapil staroříšský trenér Luděk Kovačík.

eho celek má totiž solidních osm bodů. „Ale máme zraněné, včetně Kadlece, vyloučený byl Brnický a pokud si třeba Príborský bude na hřišti dělat, co chce, jako tomu bylo v Brumově, tak nemáme šanci," zkritizoval kouč výkon tradiční opory zadních řad, která na Zlínsku sice skórovala, ale také zavinila oba góly.

„Normálně bych ho vystřídal, ale nemám náhradu, koho tam za něj poslat," dodal Kovačík.

Bystřici, kterou pamatuje ještě z bojů v krajském přeboru, tak moc neřeší. „Teď se musíme zaměřit sami na sebe."

Na Vysočině je ještě na programu zápas Žďáru se Slavičínem. Zbylí dva zástupci kraje hrají na hřištích soupeře. Polná cestuje přes 200 kilometrů do Brumova, Pelhřimov čeká utkání na hřiště nováčka z Holešova, který v premiérové divizní sezoně zatím nezískal ani bod.