„Asi bychom měli hrát už jen vložená středeční kola, protože v každém z nich jsme naplno bodovali. Myslím, že jsme si vítězství za výkon ve druhé půli zasloužili. Měli jsme více ze hry a dokázali to konečně vyjádřit i brankově," spokojeně hodnotí sportovní manažer Čáslavic David Kratochvíl.

Šlo vůbec o první vítězství doma. „Z toho pochopitelně máme radost. Moc dobře jsme si uvědomovali, že po předchozím domácím nezdaru s Pacovem musíme uspět, pokud chceme zůstat na dohled týmům, které jsou v tabulce před námi," má jasno čáslavický funkcionář.

Čáslavice měly problémy se složením základní sestavy. „Tu jsme opět lepili. Chyběl zraněný Kosmák, Sodomka a náhlé střevní potíže nepustily krátce před zápasem na hřiště ani nejlepšího střelce týmu Motyčku. A když se k tomu přidaly pracovní povinnosti kapitána Marka Pokorného, vítězství je o to cennější," oddychl si Kratochvíl.

Tomu se vydařil transfer s Antonínem Horváthem na výbornou. Útočník, který v týmu již dříve působil, se vrátil právě včas a utkání proti Žirovnici rozhodl. „Tonda nastupoval jako střídající hráč ve třetí lize. Když se naskytla možnost ho angažovat, neváhali jsme. V Čáslavicích už působil, je to gólový hráč a jsme rádi, že to potvrdil už v prvním zápase. Podali jsme týmový výkon a ukázali charakter. Góly Tondy a naše vůle jít za vítězstvím byly vyústěním naší aktivity a bojovnosti," řekl závěrem Kratochvíl, který se nechce na dálku přetahovat s Pacovem.

„Soustředíme se sami na sebe a věříme, že smůlu na zranění už jsme si vybrali. Pokud budeme kompletní, budeme s větší pravidelností bodovat hlavně doma," věří.