Po celkem slušných předešlých výkonech Bystřice v minulém kole zklamala, když před vlastními fanoušky po špatné hře podlehla Bzenci 1:2. „S hráči jsme si to rozebrali, nemá cenu se k tomu opět vracet. Díky dalším výsledkům minulého kola jsme se zařadili do skupiny šesti týmů, které si to rozdají o tři černé Petry. Mezi námi a desátou Starou Říší už totiž zeje bodová díra," popsal situaci celku z města nad hradem Pernštejnem kouč Martin Maša.

Ve zbývajících dvou utkáních podzimu čekají na Bystřici první a druhý tým tabulky. Mohlo by se to zdát jako nevýhoda, ale pro Bystřické nejen v této sezoně platí, že umí proti favoritům příjemně překvapit. „Nejen proti favoritům," povzdechl si kormidelník Bystřice. „Jsme jako Jánošíci. Zahrajeme na silné, ale se spodkem tabulky nečekaně selžeme. O kvalitách Hodonína netřeba pochybovat, kvalitou kádru, ale také zázemím, které má k dispozici, je oproti zbytku divize úplně někde jinde. Nijak se ho ale nebojíme, nemáme proč. Do utkání jdeme v pozici jasného outsidera, můžeme jen a jen překvapit," doplnil Maša.

S jeho slovy nelze než souhlasit. Jihomoravský celek nenechává od prvních kol nikoho na pochybách, kdo že je největším kandidátem postupu do Moravskoslezské fotbalové ligy. Ve čtrnácti odehraných kolech ztratil pouze čtyři body za dvě remízy.

„Ústřední postavou je samozřejmě Tomáš Polách, který to ve středu pole umí vzít na sebe i ve velice obtížných situacích. Je ovšem otázkou, zda proti nám nastoupí, protože při utkání ve Slavičíně utrpěl zlomeninu nosu a minule proti Rosicím nenastoupil. Hráčů s vysokou individuální kvalitou však mají v Hodoníně víc. Šturma, Paděra, Masaryk, není to pouze o jednom hráči, na kterého bychom se měli zaměřit," přibližuje sílu soupeře bystřický lodivod.

Ten proto bude řešit dilema, jakou taktiku na lídra tabulky zvolit. Risknout otevřenou partii, která ale může skončit všelijak? Nebo raději vsadit na poctivou defenzivu a čekat na brejky? „Vidím to na kombinaci obou. Zaparkovat autobus před vlastní jedenáctkou v žádném případě nehodláme. Ani sami hráči to nechtějí, máme ve středu pole kluky, kteří se nebojí a chtějí hrát. Na našem velkém hřišti, navíc ve výborném stavu, si ale nemůžeme dovolit ani celoplošné napadání. Chceme hrát aktivně, ale poctivě se vracet dozadu," předestírá taktiku Martin Maša, který by měl mít k dispozici takřka kompletní kádr.

„Až na dlouhodobě chybějícího Chocholáče jsme komplet. S Hodonínem moc týmů bodovat nebude, zvláště to platí pro celky ze spodku tabulky. S bodem bych byl před zápasem asi spokojen, uvidíme, jak to bude pak vypadat na hřišti," uzavřel Martin Maša.

Zítřejší zápas má na bystřických Lužánkách výkop ve 14.00.