Podobný start zažila bystřická rezerva i před rokem. Tehdy se však rychle oklepala a bez větších problému se držela ve středu tabulky. Proto v Bystřici zůstávají v klidu. „Mančaft má svoji kvalitu, je to o jednom vydařeném zápase. Na druhou stranu si však naše dosavadní výsledky neumím vysvětlit. Snad je to tím, že jsou hráči po dovolených, nevím. Sráží nás hlavně nedůslednost při bránění. Často inkasujeme v závěrech poločasů a to se pak utkání těžko otáčí," stěžuje si Dejnožka.

V neděli hostí jeho svěřenci Kněžici. Vzhledem k tomu, že divizní áčko hraje v Blansku již v pátek, mohl by trenér juniorky využít nějakou posilu. „Nemám v plánu se vydat touto cestou. Hráči našeho základu chodí na lavičku áčka, takže by to musel být někdo ze soupisky. A riskovat možné zranění, navíc kdo ví, jestli by se někomu vůbec chtělo," přemítá Jiří Dejnožka.

Jen o něco málo lépe si o patro výše vede juniorka Vrchoviny. Ta je po čtyřech kolech až na 12. místě se třemi body za výhru v Telči na kontě.

„Hráli jsme s hodně silnými soupeři. Jak béčko Třebíče, tak i Nová Ves a Budišov patří do špičky tabulky. Přesto jsme v těchto zápasech měli bodovat. Hlavně s Novou Vsí jsme doplatili na mizernou produktivitu," přemítá kouč Vrchoviny Karel Havlík.

Také herně to jeho svěřencům příliš neladí. Ani na Vrchovině však na pomoc od divizního áčka nespoléhají. „Áčko nemá nijak široký kádr, takže si budeme muset vystačit sami. Ale kvalita kádru je rozhodně dostatečná na to, abychom se pohybovali minimálně ve středu tabulky," dodal Havlík.

Úplně jiný příběh píše v téže soutěži béčko FC Žďas. To se s osmi body pohybuje ve špičce tabulky, přitom pravidelně dohrává po vyloučení svých hráčů zápas o deseti. Naposledy v Rantířově putoval předčasně do kabin brankář Svoboda, který podle rozhodčích zahrál před vápnem rukou. „V každém zápase máme vyloučeného hráče, už nevím co s tím," pokrčil rameny Vítězslav Machatka a k inkriminovanému momentu dodal: „Bylo to poblíž vápna, ale na těch 50 metrů vám neřeknu, jestli byl uvnitř, nebo už venku. Hlavní to viděl vně, a tak musel do brány náhradník Mittermayer."

Od 27. minuty tak hrál FC Žďas o deseti. „V oslabení jsme podali výborný výkon, minimálně remíza byla zasloužená. Dokonce nám snad vyloučení nahrálo, protože Mario Filippi měl v útoku fůru místa a utíkal jim, jak chtěl. Dal tři góly a to ještě dva úniky zahodil," řekl kouč na adresu v úterý dvaadvacetiletého střelce.