Pouze bodík za nuznou bezbrankovou plichtu s Chotěboří. Přitom víkendový první poločas ve Ždírci mohl přinést změnu. „Byli jsme vyrovnaným soupeřem. Gólovou šanci měl po závaru Škorpík s Loubem, ale domácí se ubránili, když to vykopli z brány. V dalších náznacích se ocitli Tomáš Pelán se Škorpíkem a Pokorným, ten šel do úniku, ale penaltový faul z toho nebyl," posteskl si trenér František Klusák.

Přesto byl stav 0:0 v současném rozpoložení Bíteše na hřišti Dekory solidním počinem. „V šatně jsme si řekli, že musíme v bránění vytrvat. Jenže hned jsme udělali hroznou chybu, byla z toho penalta. Tu jsme naštěstí přestáli a pak i samostatný únik Čalkovského," upozornil na dvě facky Klusák. Jeho svěřence však ani tato rázná varování neprobrala. Ba naopak. Dekora se v 67. minutě dočkala šťastného gólu. „Hráči předvedli neuvěřitelnou nekoncentrovanost. Po rohu skoro všichni zůstali stát a Střecha si prudký míč srazil do brány. Nezazlívám mu to, chyba padá na vrub celého družstva," popsal kormidelník rozhodující situaci.

Hosté poté otevřeli hru, kouč sáhl k několika střídáním, restart nicméně nepřišel. Naopak Ždírec přidal druhý zásah a bylo po zápase. „Na zvrat už jsme neměli," přiznal Klusák.

Čtrnáctá Bíteš tak vyválčila z šesti zářijových kol pouhé čtyři body při skóre 4:10. Zda nastane říjnová obroda bude jasné už ve středu, kdy dojde na předehrávku 15. kola. Klusákovy hochy přitom zítra od 16 hodin nečeká ve druhé Náměšti nic jednoduchého. Trápící se celek může těšit pouze fakt, že vyhlídky na gól jsou v Náměšti solidní. Nejproduktivnější mužstvo krajského přeboru, které nasázelo svým soupeřům už 29 branek (Velká Bíteš jen 7, pozn. autora), totiž inkasovalo 18 gólů. Jeho zápasy jsou kvůli vysokému počtu branek divácky nesmírně atraktivní.

Klusák proto při dlouhotrvající útočné bídě sáhne ke změnám. „Nejsme schopní se prosadit. Musí dojít k nějakým změnám v sestavě, ale možnosti mám omezené. Určitě nastoupí Radek Valsa. Je tu na hostování, poprvé mu to sice vůbec nevyšlo, ale teď se mu za rezervu dařilo, takže dostane další příležitost," prozradil kouč, jemuž v současné době příliš taktických variant nezbývá. I v Náměšti proto sáhne k té osvědčené. „Vycházet budeme z obrany. Mužstvo na přehrání Náměště momentálně nemáme, takže nám ani nic jiného nezbývá."