Velká Bíteš čekala na další bodový zisk ve čtvrté nejvyšší soutěži skoro dva měsíce. Dočkala se proti taktéž sestupem ohroženému Holešovu. „Začali jsme přesně tak, jak jsem si přál, tedy naplno. Poločasové vedení 2:0 nás hodně uklidnilo,“ pochvaloval si trenér Bíteše Květoslav Havránek.

Po změně stran se jeho ovečky prosadily opět dvakrát a po jasné výhře 4:0 mají záchranu opět ve svých rukách. „Konečně se nám to povedlo zlomit. Samozřejmě panuje velká spokojenost, ale je to pouze první krůček k záchraně. Dokázali jsme se střelecky prosadit, to byl klíčový rozdíl oproti předešlým zápasům,“ zmínil Havránek.

V naprosto opačném rozpoložení odcházeli ze hřiště po utkání 26. kola fotbalisté Bystřice nad Pernštejnem. Ve Slavičíně herně nepropadli, spíše naopak, ale už poněkolikáté museli žehrat na slabou produktivitu. Za stavu 1:1 měli hosté několik vyložených příležitostí, místo úderu zaskočenému soupeři však sami inkasovali a domů se vrátili po prohře 1:2 s prázdnou.

„Fotbal je o chybách, ty jsme vytvořili my i domácí, oni je však využili. Škoda jen, že jsme si za stavu 1:1 nedokázali vzít vedení zpět, šancí jsme na to měli dost,“ povzdechl si kouč Bystřice Martin Maša.