Dvaadvacetiletý mladík, jenž v žákovských kategoriích hájil barvy Nové Vsi, se okamžitě dostal do základní sestavy a stál u zisku premiérového bodu. „Nějaké nedostatky bych na jeho výkonu našel, ale vzhledem k tomu, že s námi absolvoval jen páteční trénink a hned šel hrát, tak jsem byl spokojený," říká trenér Petr Nedvěd na adresu už Moravskoslezskou ligou dávno prověřeného fotbalisty.

Šandera poprvé okusil třetí nejvyšší soutěž v ČR už před třemi lety. Od té doby stihl posbírat 67 startů, v nichž zaznamenal 4 góly. Začátek letošní sezony odehrál v nové soutěži juniorek. Duely se Slavií, Duklou Praha a Mladou Boleslaví celé odjezdil na pravém beku, nedělní mač s Rosicemi absolvoval na levé straně obrany.

„Trápí nás krajní beci, které momentálně nemáme. Je to pravák, ale má velmi dobrou kopací techniku, takže zvládne pojmout obě strany," říká kouč na adresu Šandery, který se přichází na půlroční hostování.

FC Vysočina dal kromě Šandery k dispozici i Robina Demetera. I o něm žďárské vedení uvažovalo. „Ta možnost tady taky byla," přiznává Nedvěd. „Nakonec jsme se ale rozhodli jen pro Šanderu," pokračuje. Po Demeterovi tak rychle sáhly právě Rosice, v jejichž dresu odehrál proti Žďáru na stejné pozici jako Šandera celý zápas