Juniorka Vrchoviny tentokrát nastoupila v domácím azylu na hřišti v Pohledci. Hrstka diváků tu viděla gólově bohaté utkání, v němž po většinu času tahali domácí za delší konec provazu. Nebýt zaváhání v obraně, mohlo být vítězství 5:3 daleko klidnější.

„Opět jsme byli bez gólmana, proto musel do branky obránce Jakub Skryja. Podobně jako předtím Follprecht, ani on nezachytal špatně, ale samozřejmě je znát, že brankář to není. Jenže zaváhání se nevyhnuli ani obránci, proto Rantířov dokázal třikrát vyrovnat,“ zmínil kouč Vrchoviny Karel Havlík.

Hrdinou zápasu byl útočník Michal Šmída, autor hattricku. Právě jeho dvě branky v rozmezí sedmi minut znamenaly definitivní odskok z 3:3 na 5:3. Se ziskem bodů panovala v domácím táboře spokojenost, s předvedenou hrou už méně.

„Hrajeme s posledním mančaftem soutěže, který bojuje o záchranu. Takový zápas by měl být z naší strany mnohem klidnější. Výsledek pak honíme na poslední chvíli,“ trošku se na své ovečky zlobil Havlík.

O patro níž, ve východní skupině I. B třídy, se zřejmě definitivně rozhodlo o tom, že ani třetí rok po sobě se fotbalisté Moravce postupu do druhé nejvyšší krajské soutěže nedočkají. Domácí prohra 1:2 s druhou Náměští byla zřejmě posledním hřebíčkem do rakve.

„Podle mého je hotovo, můžeme soupeřům jen a jen pogratulovat, naše ztráta už je nedostižná,“ uvědomuje si kormidelník Moravce Lukáš Broža, který hlavní díl viny za tři porážky v řadě spatřuje v marodce, která mančaft v posledních týdnech postihla.

„To se samozřejmě výrazně projevilo. Oproti podzimní sestavě nám chybělo až pět hráčů. Museli jsme proto oslovit kluky, kteří už před časem skončili, aby nám přišli vypomoci. Zápasy v Radešínské Svratce, v Beranově i teď s Náměští jsme ale prohráli pouze o gól, kdoví, jak by to vypadlo, pokud bychom byli kompletní,“ spekuloval Broža, který chce sezonu dokončit na pomyslném tabulkovém bronzu, na němž mají jeho svěřenci aktuálně dvoubodový náskok. V případě úspěchu by to bylo už potřetí v řadě, kdy Moravec skončí sezonu jako třetí.

V očekávaném derby Bystřicka se pro leckoho možná překvapivě radoval hostující Štěpánov 4:3. Nováček z Nedvědice tak nenavázal na svoji předchozí výhru na půdě lídra z Dukovan.

„Asi to byla trošku moje chyba, protože jsem zamíchal sestavou, kdy dostali příležitost hráči, kteří jinak příliš nehrávají. Musím však uznat, že Štěpánov vyhrál zaslouženě. Potvrdilo se mi, že v závěru zápasu budeme mít navrch, jenže to už hosté vedli o tři góly. I přes náš závěrečný tlak a snížení na rozdíl jediné branky, si vítězství dokázali pohlídat,“ musel sportovně uznat kouč Nedvědice Radek Šikola.

V dalších zápasech ztratila Radešínská Svratka dva body ve Velkém Beranově díky vyrovnávací brance domácích v poslední minutě. Béčko Velké Bíteše v derby s Rapoticemi potvrdilo, že se mu v poslední době nedaří, hosté zvítězili 2:0. „Rozhodla první půle, v níž jsme spálili několik tutovek,“ mračil se po utkání trenér Bíteše Libor Švanda.

Souboj okresních rivalů, navíc s nádechem záchranářského boje. Měřín mohl v Křoví udělat rozhodující krok k udržení, po výhře 3:1 se ale radovali domácí.

„Těžké, ale zasloužené tři body, Měřín byl nepříjemným soupeřem. Spálili jsme v první půli několik šancí, mohlo být rozhodnuto už mnohem dříve, jenže jsme se nedokázali prosadit. Hráli jsme ale dobře, po změně stran jsme hosty do vyložených šancí nepustili,“ chválil hráče asistent trenéra Křoví Lukáš Midrla.

Ten si také dobře uvědomoval, jak moc cenné tři body zůstaly doma. „Pokud by Měřín vyhrál, hodně by nám odskočil. I proto to pro nás jsou důležité tři body. Navíc nám nahrály i výsledky dalších týmů. Nic ale ještě nekončí, musíme bojovat dál,“ nepodléhá předčasnému uspokojení Midrla.