Tentokrát bylo ale na hřišti Nové Vsi všechno jinak. Juniorka Velkého Meziříčí byla jasně lepším týmem a za bezbrankovou remízu mohou v Nové Vsi vděčit mizerné produktivitě soupeře a výbornému výkonu gólmana Jiřího Fuksy.

Problémy se sestavou

Hned zkraje sezony se klub z obce s nejdelším názvem v republice musí potýkat s nepříjemnou marodkou. Ke třem dlouhodobě zraněným hráčům totiž přibyl ofenzivní univerzál Jan Starý a krajní obránce Josef Šandera.

„V sestavě, v jaké jsme nastoupili, to pro nás byl hodně složitý zápas. Navíc jsem ještě v prvním poločase musel střídat dalšího zraněného hráče. Nebyla to jednoduchá situace,“ uvědomoval si kouč Nové Vsi Radek Šikola.

Fotbalisté béčka Nové Vsi (ve žlutém dresu Ondřej Starý) inkasovali v Borech jediný gól zápasu v 79. minutě.
Horký si v Radostíně otevřel střelnici

Nemluvil do větru, protože na hřišti měli po většinu času herně navrch hosté, jejichž hru vydatně režírovali zkušení vysloužilci z třetiligového áčka.

„Po herní stránce nemohu hráčům vůbec nic vytknout. Prakticky po celý zápas jsme měli utkání pod kontrolou a domácí celek jsme snad do ničeho nepustili,“ těšilo nového kormidelníka na lavičce velkomeziříčské rezervy Libora Švece.

Zklamali v zakončení

Už v prvním dějství se ve stoprocentních šancích ocitli Bradáč a Dufek, oba však branku Nové Vsi minuli. Na začátku druhé půle pak v rychlém sledu vytáhl tři výborné zákroky bezchybný Fuksa. V největší příležitosti pak byl po hodině hry znovu Bradáč, ale místo do prázdné branky hlavu mířil jen do tyče.

„Těžko říci, čemu naši slabší koncovku přičíst. Možná zbrklost, ale možná také jistá nezkušenost. V každém případě ovšem platí, že jsme tu dva body nechali,“ postýskl si po závěrečném hvizdu kouč meziříčské rezervy.

„Ačkoliv jsme hráli doma, tak s bodem musíme být spokojeni. Měli jsme velkou dávku štěstí při soupeřových zahozených příležitostech. Tentokrát jsme na víc neměli,“ zhodnotil duel Radek Šikola.