Klíčem k výhře domácího souboru byla úvodní pětačtyřicetiminutovka, v níž byla Nová Ves jasně lepší a mohla vstřelit více, než jenom dva góly.

„Sám nevím, čemu to mám přičíst, jestli byli hráči až příliš přemotivovaní, opravdu netuším. Faktem zůstává, že jsme byli horším týmem a jen nepřesná koncovka domácích nás udržela ve hře,“ kroutil hlavou kouč Bystřice Oldřich Veselý.

Jeho svěřenci prohrávali po půlhodině hry už 0:2, jiskřičku naděje do druhé půle vykřesala dvojice Prášil, Padrtka. prvně jmenovaný centroval a vytáhlý záložník hlavou snížil na 1:2.

„To byla škoda, protože ta branka padla v podstatě z ničeho. Náš výkon v prvním dějství mě ale potěšil, navázali jsme na předchozí zápas ve Speřicích, kde to sice na body nestačilo, ale výkon byl slušný,“ vysvětloval lodivod Nové Vsi Radek Šikola.

Pouze jalový tlak

Po změně stran se obraz hry změnil. Hosté viditelně přitlačili na pilu, jenže veškerá jejich snaha končila před šestnáctkou Nové Vsi. Ve dvou nadějných příležitostech se přece jen zjevil Prášil, jenže v prvním případě nevyužil drobné zaváhání gólmana Fuksy, podruhé pak při sólovém úniku branku Nové Vsi přestřelil. V úplném závěru pak špatně vyběhl bystřický gólman Mrňous a střídající Václav Novotný definitivně rozhodl.

„Ve druhé půli to od nás bylo už mnohem lepší, ale proti zformované obraně Nové Vsi jsme se těžko prosazovali. Příliš nám nepomohl ani silný vítr, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Projevil se na nás tréninkový výpadek, kdy v týdnu spousta hráčů nemohla dorazit,“ sdělil Veselý.

„Pro nás jsou to nesmírně cenné tři body proti jednomu z favoritů soutěže. Podali jsme zodpovědný a koncentrovaný výkon. Jediným stínem zápasu bylo to, že jsem využil všech pět možností ke střídání, přitom všechna byla vynucená zraněním našich hráčů,“ mrzelo po závěrečném hvizdu jinak spokojeného trenéra Nové Vsi Radka Šikolu.

Utkání fotbalové Divize D mezi FC PBS Velká Bíteš a FC Strání.
OBRAZEM: Jiří Mika prožil vítězný návrat na lavičku Velké Bíteše